Cele mai citite descoperiri
Cele mai comentate descoperiri
Cele mai noi comentarii

Salina Praid

 
Scara cu 300 de trepte

Localitatea Praid este situata in judetul Harghita, la granita cu judetul Mures si la aproximativ 10 km de statiunea Sovata. Salina Praid este atractia principala din aceasta localitate si este una dintre cele mai mari mine de sare din tara si Europa. Exploatarea acesteia constituie de sute de ani sursa de venit pentru localnici. In golurile subterane de mari dimensiuni ramase in urma exploatarii masive s-a creat un microclimat de salina, cu temperaturi constante de 14-16 grade celsius(indiferent de anotimp), cu umiditate scazuta si cu presiune mai mare decat la suprafata.

 

Accesul in salina, in inima muntelui de sare, se face cu autobuzul printr-un tunel lung de aproximativ 1500 metri, apoi se coboara 300 de trepte. La 120 metri adancime, aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient in tratarea bolilor respiratorii. Salina apare ca un mic orasel subteran. Inauntru puteti gasi baze de tratament, cafenele, biliard ,biblioteca, locuri de distractie, restaurant, locuri de joaca pentru copii, mese cu bancute (pentru mic dejun, lectura, odihna), magazin de suveniruri, expozitie foto, mese de ping pong, sala de net.

 

Exista si o capela care a fost construita in 1993. In fiecare zi de miercuri, joi si vineri se tin slujbe pentru ortodoxi, catolici si reformati. Interesant este si muzeul minei de sare, unde se pot vedea unelte folosite la exploatarea sarii de-a lungul timpului. Tot aici, mai puteti vedea galeria de vinuri, unde se pot degusta soiuri alese de vin.

 

Tratamentele care se fac in salina sunt sub supravegherea unei echipe medicale care mai sustine programe de gimnastica si respiratie alese pentru fiecare boala in parte. In localitatea Praid exista si un strand cu apa sarata,  iar langa strand sunt amenajate bai sarate fierbinti (in vane), apa sarata fiind incalzita în cazane, deosebit de eficienta în tratarea reu­matismului.

GALERIE FOTO
Scara cu 300 de trepte Loc de joaca pentru copii Loc de joaca pentru copii Loc de joaca pentru copii
Capela din salina Capela din salina
HARTĂ
Salina Praid - Fii primul care comentează

Cod verificare 7 + 5 =
ALTE OPȚIUNI
Alte descoperiri făcute de Larisa
Tu ai vizitat Praid ?
+ Împărtășește-ne și nouă descoperirile tale
Obiective turistice
Parteneri: Horoscop
Copyright © 2010 - 2011. Obiective turistice - AmDescoperit.ro